logo fafo 194x64
Reconstructing a future: Ten years after the Wenchuan earthquake
Fafo breakfast
Tuesday 29 May 2018, 08:30–09:45
Fafo, Borggata 2B, Oslo

Praktisk info

Seminaret holdes på engelsk. Frokost (håndmat, frukt og kaffe/te) serveres fra kl 08:15. Seminaret varer fra 08:30-09:45. Det er gratis og åpent for alle. Bindende påmelding.

Fafo holder til i Borggata 2B ved politihuset og Grønland kirke. 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, 5 minutters gange fra Grønland eller Tøyen T-banestasjon, Buss 37 stopper utenfor. Borggata 2B har innkjøring via Grønlandsleiret. Google kart

 flagg uk rundt Information in English

 

På programmet

Postdoctoral Fellow
Forsker
Fafo
Forsker
Fafo
Daglig leder
Fafo

Seminaret ble holdt på engelsk.

En av de største naturkatastrofer i moderne kinesisk historie etterlot seg 87 000 døde, 370 000 skadde og mer enn 5 millioner hjemløse. Landsbyer, hjem, skoler og veier ble lagt i ruiner. Hvordan er situasjonen i de jordskjelvrammede områdene i dag, etter 10 år med gjenoppbygging og utvikling?

Den 12. mai 2008 rammet et katastrofalt jordskjelv Sichuan-provinsen i sørvestlige Kina. Gjenoppbygging og levekår har blitt kartlagt av Fafo i samarbeid med kinesiske partnere fra Chinese Academy of Science and Technology for Development (CASTED). Spørreundersøkelsene ble gjennomført i 2008, 2009, 2011 og sist i 2018. På dette seminaret lanserte vi rapporten “Reconstructing a Future: Ten years after the Wenchuan Earthquake”.

Umiddelbart etter jordskjelvet startet en storstilt gjenoppbygging av samfunnet, Mange sår kommer aldri til å gro, ingenting kan bli som før, men det har skjedd enorme endringer i Sichuan siden katastrofen rammet for ti år siden.

Infrastruktur og bygninger er gjenreist. Tilliten til institusjonene i samfunnet er fortsatt høy, og det er lite som tyder på at folk flest er misfornøyd med gjenoppbyggingen. Samtidig har det vært vanskelig å skape arbeidsplasser. Yrkesdeltakelsen, spesielt blant kvinner, har falt. Rapporten viser også at det har foregått stor utflytting i perioden etter jordskjelvet. Det er vanskelig å si hvilke endringer som skyldes gjenoppbyggingen og hva som kan forklares med en mer generell utvikling i Sichuan og i hele Kina. Resultatene i rapporten er likevel et godt utgangspunkt for videre diskusjon og analyser.

Program

Velkommen ved Tone Fløtten, Fafo

Presentasjon av ny rapport ved Fafo-forskerne Zhang Huafeng og Kristin Dalen

Kommentarer ved
Edwin A. Schmitt, Universitetet i Oslo
Henning Kloster-Jensen, Utenriksdepartementet

Spørsmål og kommentarer fra salen til panelet

Møteleder: Tone Fløtten, Fafo

Ny publikasjon

20670Huafeng, Zhang, Mona Christophersen, Kristin Dalen, Jing Liu and Jon Pedersen (2018): Reconstructing a future: Ten years after the Wenchuan earthquake. Fafo-report 2018:21. Web edition

Rapporten er forfattet på oppdrag fra den norske ambassaden i Beijing.

 

 

Tidligere publikasjoner:

Dalen, Kristin, Hedda Flatø, Liu Jing and Zhang Huafeng (2012), Recovering from the Wenchuan Earthquake. Living Conditions and Development in Disaster Areas 2008–2011. Fafo-report 2012:39. Web edition (pdf 2.77mb)

Prosjektet

Fafo og CASTED har i 2018, på oppdrag fra den norske ambassaden i Beijing, gjennomført en undersøkelse for å studere levekår, oppfatninger og sosioøkonomisk utvikling i de berørte områdene ti år etter jordskjelvet i Wenchuan i 2008. Les mer om prosjektet
Long-term impact of Wenchuan Earthquake and natural disaster in China

Fafo i Kina

Fafo har drevet forskningsaktiviteter i Kina siden 1994, og har utviklet et nært samarbeid med kinesiske institusjoner. Fafos forskning i Kina konsentrerer seg om velferd, fordeling, sårbarhet og sosial bærekraft, med spesiell vekt på konsekvenser av sosial og økonomisk endring for folks hverdag. Fafo er også engasjert i politiske analyser og i dialoger med kinesiske myndigheter og forskere. Fafo har et regionkontor i Beijing. Les mer om Fafos forskning i Kina (engelsk)

 

 

Ledelse

Daglig leder: Tone Fløtten

Forskningssjefer: Anne Britt Djuve og Sissel Trygstad

Forskningsledere: Kristin AlsosJon M.Hippe, Jon Rogstad og Åge Arild Tiltnes

Økonomi- og administrasjon: Mona Sandbæk

Informasjonsavdelingen: Jon Lahlum

Kontakt

PB 2947 Tøyen, NO-0608 Oslo

Gateadresse: Borggata 2B Detaljert kart

Tel: +47 22088600

Fax: +47 22088700

E-post: 

Webredaksjon: Anne Mette Ødegård og Jon Lahlum

Hvor er vi