Alle arrangementer
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg
Bidrar turnus til heltidskultur?
Utvidet Fafo-frokost med boklansering
Fredag 4. november, kl. 08:30–10:30
Fafo, Borggata 2B, Oslo
Bidrar turnus til heltidskultur?

Praktisk info

Frokost (håndmat, frukt og kaffe/te) serveres fra kl 08:15. Seminaret varer fra 08:30-10:30. Det er gratis og åpent for alle. Bindende påmelding.

Fafo holder til i Borggata 2B ved politihuset og Grønland kirke. 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, 5 minutters gange fra Grønland eller Tøyen T-banestasjon, Buss 37 stopper utenfor. Borggata 2B har innkjøring via Grønlandsleiret. Google kart

På programmet

Kari Ingstad

Førsteamanuensis i sykepleiefag

Nina Amble

Førsteamanuensis/dr. philos

Eli Gunhild By

Leder

Hanne Børrestuen

Spesialrådgiver

Erik Kollerud

Forbundsleder

Mette Nord

Forbundsleder

Anne Turid Wikdahl

Arbeidslivsdirektør
Seniorforsker
Fafo

Den nye boken «Turnus som fremmer heltidskultur» er basert på en rekke evalueringer av nyere forsøk med endret turnus. På dette seminaret ble boka presentert av tre av forfatterne. Deretter ble partene i arbeidslivet utfordret til å reflektere over resultatene som er oppnådd.

De siste årene har myndighetene og partene i arbeidslivet forsterket innsatsen mot små stillinger og utvikling av en heltidskultur i helseforetakene og i den kommunale helse- og sosialsektoren. Nye arbeidstidsordninger inngår som et av flere virkemidler for økt heltid.

Fafo inviterer til lanseringsseminar for boken «Turnus som fremmer heltidskultur». Etter en presentasjon av sentrale bidrag i boken, utfordres partene i arbeidslivet til å reflektere over de erfaringene man har med nye turnuser og endringer i arbeidstidsorganisering. Vi stiller spørsmålet om de resultatene som er oppnådd er gode nok. Hvilke nye tiltak er det eventuelt behov for? Er noen arbeidstidsordninger mer effektive for å fremme heltidskultur enn andre?

Program

Velkommen ved Jon M. Hippe, forskningsleder ved Fafo 

Innledninger

Kari Ingstad: Den nye boken: Turnus som fremmer heltidskultur Lysark

Nina Amble: Bra arbeid for grepa damer! Lysark

Leif Moland: Turnus og heltidskultur. Erfaringer og kunnskap Lysark

Paneldebatt

Turnuser og heltid – de viktigste erfaringene og behov for nye tiltak.
Debatt og spørsmål/kommentarer fra salen og forskerne. I panelet:

Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF)

Hanne Børrestuen, spesialrådgiver i KS

Erik Kollerud, forbundsleder i Delta

Mette Nord, forbundsleder i Fagforbundet

Anne Turid Wikdahl, arbeidslivsdirektør i Spekter

Debatten ledes av Jon M. Hippe, Fafo

Bok: Turnus som fremmer heltidskultur

omslag turnus som fremmer heltidskulturHvordan kan vi tenke nytt omkring turnusarbeid? Det er temaet for denne boken, som er redigert av Kari Ingstad og utgitt av Gyldendal. Flere Fafo-forskere har bidratt: Kristine Nergaard har skrevet om utbredelsen av deltid, Leif Moland (medforfatter) om henholdsvis langvakter, vikarpool og forhandlingsturnus, Ketil Bråthen om langturnus i Bergen, og Dag Olberg (medforfatter) om medleverturnus.

Bestill boken hos Gyldendal 

 

Temaside

Arbeidstid er noe som angår alle arbeidstakere, og som samtidig er et omstridt tema. Hvem skal bestemme hvor mye vi kan jobbe, og på hvilke tidspunkt? Hva skal reguleres i arbeidsmiljøloven? Og hva bør reguleres i tariffavtaler? Heltid og deltid er et annet sentralt forskningsområde for Fafo. Det omfatter både ønsket og uønsket deltidsarbeid. Les om prosjekter og publikasjoner på temasiden Arbeidstid