Alle arrangementer
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg
Samfunn og demokrati. Institusjoner i endring
Arrangement i regi av UiO, ISF og Fafo
Torsdag 23. november 2017, kl 18-21
Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Samfunn og demokrati. Institusjoner i endring

Praktisk info

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Ingen påmelding.

Arrangementet finner sted i Sal Nedjma i Litteraturhuset, som ligger i Wergelandsveien 29, Oslo, rett på andre siden av gaten fra Slottsparken. Kart

På programmet

Fredrik Engelstad

Professor emeritus

Hanspeter Kriesi

Professor

Cathrine Holst

Professor

Kari Steen-Johnsen

Forskningsleder

Anniken Hagelund

Professor

Göran Ahrne

Professor emeritus
Forskningssjef
Fafo

Samfunnsdebatten forandrer karakter. Velgerne er i bevegelse og viktige samfunnsinstitusjoner er i endring. Betyr det at demokratiet også er i ferd med å omformes? UiO, ISF og Fafo inviterer til spennende debatt og innlegg på Litteraturhuset.

Arrangementet markerer avslutningen på forskningsprosjektet Institusjonell endring i et demokratisk samfunn ledet av professor Fredrik Engelstad ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, UiO. Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråd.

Program

Arrangementet er todelt:

Del 1 (på engelsk):

Innledning av professor Hanspeter Kriesi fra Europa-universitetet i Firenze. Han vil snakke om endringer i demokratiet i Europa, med et spesielt blikk på Norge og Norden. Kriesis innlegg vil bli etterfulgt av kommentarer fra Cathrine Holst (UiO) og Kari Steen-Johnsen (ISF).

Del 2 (på norsk):

Debatt om den nordiske modellen. Innledninger ved Sissel Trygstad (Fafo) , Anniken Hagelund (UiO) og Fredrik Engelstad (UiO). Professor Göran Ahrne fra Stockholms Universitet vil presentere en sammenfattende kommentar til slutt.

Prosjektet Institusjonell endring i et demokratisk samfunn er et samarbeid mellom Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) ved Universitetet i Olso, Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Fafo.

Det ble igangsatt etter Forskningsrådets evaluering av sosiologi for å bidra til å styrke teoriutviklingen i faget. Prosjektet har generert tre bøker, hvorav den siste er på vei til forlaget nå.

Bok 1: Cooperation and Conflict the Nordic Way

Bok 2: Institutional Change in the Public Sphere