Alle arrangementer
Fafo oppgraderer sine nettsider og har i den forbindelse litt problemer med søkefunksjonen og visning av publikasjoner. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du sende en epost til så skal vi bistå deg
Turkey, the Kurds and the Politics of Inclusion
Fafo-breakfast seminar with Selahattin Demirtas and others
Thursday 14. april 2016, kl. 08:30-09:45
Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Turkey, the Kurds and the Politics of Inclusion
Forsker
Fafo
Seniorforsker
Fafo

Den kurdiske nasjonalistiske bevegelsen blir ofte likestilt med den væpnede kampen til det Kurdistans arbeiderparti PKK. Men den pro-kurdiske bevegelsen er svært sammensatt, og på dette seminaret belyste vi den legale bevegelsen. Seminaret ble holdt på engelsk og tyrkisk, og ble simultanoversatt.

________________

Den pro-kurdiske bevegelsen består blant annet av frivillige organisasjoner, legale politiske partier, lokale styringsorgan i Tyrkia, og ikke minst den kurdiske diasporaen i Europa. Mye av den pro-kurdiske kampen skjer og har skjedd på legalt vis, gjennom politisk og kulturell utvikling i Tyrkia. Det er disse politiske og kulturelle krefter som har skapt synlighet og rom for Kurdiske politiske spørsmål, men også for språk og kultur i Tyrkia. De legale kreftene har også vært sentrale i fredsprosessen mellom den tyrkiske staten og PKK, og ikke minst under de siste to valgene der det pro-kurdiske partiet HDP fikk plass i det tyrkiske parlamentet.

På dette seminaret belyste vi konsekvensene av denne utviklingen fra flere perspektiv. Vi spurte blant annet: Hvordan har den politiske kampen påvirket kvinners rettigheter og kjønnsroller mer generelt? Hvordan har den siste voldsbølgen mellom Tyrkiske sikkerhetsstyrker, PKK og YDG-H (Patriotic Revolutionist Youth Movement) påvirket den legale politiske kampen i Tyrkia?

Program

Velkommen ved Mark Taylor, Fafo

Innledninger
Wendelmoet Hamelink, Fafo / Universitetet i Leiden:
"The cultural domain, place and space for Kurdish activism"
Nerina Weiss, Fafo:
"The impact of the Kurdish political struggle on women’s rights and gender roles"

Hovedinnledning
Selahattin Demirtaş, Peoples' Democratic Party (HDP)

Møteleder: Mark Taylor, Fafo

________________

 

Seminaret var et samarbeid mellom Fafo og Litteraturhuset

logo litteraturhuset

 

 

 

 

Merk også:

Saladinforedraget 2016

ved Selahattin Demirtaş
Onsdag 13. april kl. 1900, Litteraturhuset
Les mer

Praktisk info

Seminaret var et samarbeid mellom Fafo og Litteraturhuset. Seminaret foregikk på engelsk og tyrkisk og ble oversatt simultant.

Seminar fant sted i Wergelandsalen i Litteraturhuset, som ligger i Wergelandsveien 29, Oslo, rett på andre siden av gaten fra Slottsparken. Kart

 

flagg uk rundtInformation in English

 

Deltakere