Turkey, the Kurds and the Politics of Inclusion
Fafo-breakfast seminar with Selahattin Demirtas and others Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo Thursday 14. april 2016, kl. 08:30-09:45 torsdag, 14 april 2016

Den kurdiske nasjonalistiske bevegelsen blir ofte likestilt med den væpnede kampen til det Kurdistans arbeiderparti PKK. Men den pro-kurdiske bevegelsen er svært sammensatt, og på dette seminaret belyste vi den legale bevegelsen. Seminaret ble holdt på engelsk og tyrkisk, og ble simultanoversatt.

________________

Den pro-kurdiske bevegelsen består blant annet av frivillige organisasjoner, legale politiske partier, lokale styringsorgan i Tyrkia, og ikke minst den kurdiske diasporaen i Europa. Mye av den pro-kurdiske kampen skjer og har skjedd på legalt vis, gjennom politisk og kulturell utvikling i Tyrkia. Det er disse politiske og kulturelle krefter som har skapt synlighet og rom for Kurdiske politiske spørsmål, men også for språk og kultur i Tyrkia. De legale kreftene har også vært sentrale i fredsprosessen mellom den tyrkiske staten og PKK, og ikke minst under de siste to valgene der det pro-kurdiske partiet HDP fikk plass i det tyrkiske parlamentet.

På dette seminaret belyste vi konsekvensene av denne utviklingen fra flere perspektiv. Vi spurte blant annet: Hvordan har den politiske kampen påvirket kvinners rettigheter og kjønnsroller mer generelt? Hvordan har den siste voldsbølgen mellom Tyrkiske sikkerhetsstyrker, PKK og YDG-H (Patriotic Revolutionist Youth Movement) påvirket den legale politiske kampen i Tyrkia?

Praktisk info

Seminaret var et samarbeid mellom Fafo og Litteraturhuset. Seminaret foregikk på engelsk og tyrkisk og ble oversatt simultant.

Seminar fant sted i Wergelandsalen i Litteraturhuset, som ligger i Wergelandsveien 29, Oslo, rett på andre siden av gaten fra Slottsparken. Kart

 

flagg uk rundtInformation in English

 

Deltakere

Selahattin Demirtaş Nerina Weiss Mark Taylor