Skip to main content

Nyhet

Stor interesse for NordMod

Nyheter | 17. februar 2015 | Anne Mette Ødegård

Siden lanseringen i november, har Fafos NordMod-forskere reist land og strand rundt for å holde foredrag. Rundt 30 innlegg har det blitt så langt. Forskerne har presentert rapporten om den nordiske modellens framtid på større arrangementer i Brussel, Berlin og nå sist i København. – Det er stor interesse for de nordiske velferdssamfunnenes utfordringer fram mot 2030, sier prosjektleder Jon M. Hippe. * NordMods prosjektside

 

- Interessen handler både om bekymringsfulle utviklingstrekk i arbeidslivet og endringer i de nordiske velferdsstatene og framveksten av større ulikhet. Det vil kreve kraftfulle politiske grep for å snu en del av de trendene vi nå ser, sier Hippe.
Hippe har sammen med Tone Fløtten, Jon Erik Dølvik og Bård Jordfald stått for Fafos bidrag i NordMod-prosjektet. Sluttrapporten og mer informasjon finner du på NordMods prosjektside.
Forskerne har fått mange forespørsler om foredrag fra fagbevegelsen i Norge og i de andre nordiske landene. I tillegg kommer det henvendelser fra arbeidsgiverorganisasjoner og det politiske miljøet. I Tyskland har Friedrich Ebert Stiftung engasjert seg aktivt i debatten om den nordiske modellens framtid og hvordan denne problemstillingen er nært knyttet til utviklingen av EU. På seminaret i Berlin ble Jon Erik Dølviks innlegg kommentert av den tyske arbeids- og sosialministeren.
Publisert: 17. februar 2015