Skip to main content

Selma Sofia Forfod Yssen

Forskningsassistent
Selma fullførte mastergraden i samfunnsgeografi høsten 2022, og jobber nå som forskningsassistent ved forskergruppen for Velferd og levekår. Masteroppgaven omhandlet sivilsamfunnets respons på den nylige autokratiske utviklingen i Tunisia.

Utdanning

Mastergrad i samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo

Arbeidsområder

Helse- og velferdstjenester, demokratisering-autokratisering, sivilsamfunn og politisk mobilisering

Aktive prosjekter

Nye veier til kvalifisering i helse- og omsorgssektoren
FoU-prosjekt som skal undersøke om en ny stillingskategori og kvalifiseringsløp for nivået mellom ansatte uten formell helsefaglig kompetanse og helsefagarbeidere kan bidra til bedre oppgaveløsning, mer personell i helse-omsorgstjenesten og mindre utenforskap.
Heltidspotten
Heltidspotten er et utviklingsprogram for utprøving av tiltak i arbeidlivet der målet er å etablere flere heltidsstillinger. Programmet finansieres av Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Evalueringen gjennomføres av Fafo, SØA og Framlent.
Avansert klinisk sykepleie i kommunene

Kartlegging av sykepleiere med Master i Avansert Klinisk allmennsykepleie (AKS), deres roller og arbeidsoppgaver i kommunale helse- og omsorgstjenester, synspunkter på innholdet i utdanningen og kommunenes planer for bruk av AKS-utdannede. Det benyttes registerdata, survey og kvalitative intervjuer i utvalgte casekommuner.

Effektevaluering av Jeg Vet – en læringsressurs om vold, overgrep, mobbing og barns rettigheter
I dette prosjektet vil vi måle effekten av læringsverktøyet Jeg Vet på barns kunnskap om vold, mobbing og/eller overgrep.

Annen publisering

Fullførte prosjekter

Bemanningsplaner med redusert vikarbehov

Forskningsprosjekt om helse- og omsorgssektoren tar fraværsprediksjon inn i bemanningsplanene slik at behovet for å leie inn ekstravakter reduseres til et minimum. Målet med slike bemanningsplaner er å sikre kontinuitet i tjenestene ved å kunne benytte fast ansatte med riktig kompetanse og høy tilstedeværelse. Prosjektet vil vi dokumentere hvor langt kommuner og helseforetak har kommet, og hvilke erfaringer de har med turnuser som kan redusere bruken av vikarer når fast ansatte har fravær. Metode: Kvalitative intervjuer ved seks tjenestesteder og survey til ledere.

Utvidet bemanning i barnehager

Utviklingsprosjekt der to kommunale barnehager skal øke den faste bemanningen med ett årsverk for å få en mer robust bemanning som kan redusere behovet for vikarinnleie ved fravær. Det er også et mål å redusere sykefraværet.

Effekten av EØS-midlene

Gjennomgang og sammenstilling av eksisterende kunnskap om den norske støtten til EØS-midlene i perioden 2004-2021 for å vurdere i hvilken grad støtten har ført til sosial og økonomisk utjevning i EØS og styrket relasjonene mellom Norge og mottakerlandene. Norge finansierer over 95% av EØS-midlene mens Island og Liectenstein finansierer resten.

Evaluering av Snakkemedbarn.no og Jeg Vet

Prosjektets overordnede målsetning er å evaluere implementeringsprosessen samt effekten av, og erfaringer med, to læringsressurser om vold og overgrep mot barn og unge: Snakke medbarn.no og Jeg Vet