Tidligere arrangementer

Nysgjerrig på våre framtidige arrangementer?
Motta invitasjoner på e-post.

Når appen bestemmer: Plattformøkonomiens rolle i arbeidslivet
Fafo-frokost med ny rapport
Torsdag 11. januar 2018, kl. 08.30–09.45

Fafo, Borggata 2B, Oslo

   Se sendingen på Fafo-tv

Når appen bestemmer: Plattformøkonomiens rolle i arbeidslivet

På programmet

Håkon Haugli

Administrerende direktør
Forskningsleder
Fafo
Forsker
Fafo

Forskernes presentasjon kan lastes ned fra seminarets nettside.

På få år har den såkalte delings- eller plattformøkonomien, med Uber og Airbnb i spissen, fått fotfeste i Norge. Effektiv og brukervennlig teknologi har skapt begeistring, men også bekymring. Hva slags jobber skapes egentlig i plattformøkonomien, og er denne måten å organisere arbeid på kommet for å bli?

Den nye Fafo-rapporten «Når sjefen er en app» konkluderer med at plattformøkonomien (også kalt delingsøkonomien) skaper få arbeidsplasser. Flertallet av dem som jobber via digitale plattformer gjør det sjelden, og inntekten deres er lav. Antall plattformer er ikke i vekst.

Hvordan ser så framtiden ut? Vil denne måten å organisere arbeidet på sive inn i det øvrige arbeidslivet? Eller vil plattformene bli mer lik tradisjonelle virksomheter?

På dette seminaret ble det presentert funn fra rapporten. NHO Service og Handel og Abelia var invitert til å diskutere funnene. De representerer henholdsvis tradisjonelle virksomheter og nye plattformer.

Program

Velkommen ved Kristin Alsos, forskningsleder ved Fafo

Presentasjon av ny rapport ved Fafo-forskerne Beate Sletvold Øistad og Kristin Jesnes. Lysark (pdf)

Duell mellom Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir i NHO Service og Handel 
og Håkon Haugli, adm.dir i Abelia

Spørsmål og kommentarer fra salen

Møteleder: Kristin Alsos, Fafo

Ny publikasjon

 

20649Fafo-rapporten Når sjefen er en app er forfattet av Kristin Alsos, Kristin Jesnes, Beate Sletvold Øistad og Torstein Nesheim. Last ned nettutgave (pdf 632 kB)

Prosjektet er utført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet og ble startet høsten 2016. De fire rapportforfatterne har også skrevet delrapporten Aktører og arbeid i delingsøkonomien som ble overlevert departementet i november 2016.