Skip to main content
Menu
Publications
Research areas
Projects
Events
Staff
About Fafo
Publications
Research areas
Projects
Events
Staff
About Fafo
Current projects
Completed projects
Intention agreement on healthier food
See Norwegian version for more information on the project.
Researchers
Anne Inga Hilsen
Fafo
Svein Erik Stave
Fafo
Anne Hatløy
Fafo
Ketil Bråthen
Fafo
Project manager:
Anne Hatløy
Fafo's Publications
Fafo Report 2022:32
The Salt Partnership 2019–2021
The Salt Partnership existed from 2015 to 2021 as an agreement between the Norwegian Directorate of Health, food producers, the catering industry, trade and industry organisations, R&D and inte...
Fafo report 2022:33
Partnership for a healthier diet
In December 2016, the food industry and the health authorities in Norway signed the Letter of Intent on facilitating a healthier diet. The agreement period lasted until December 2021. At the end of...
Fafo-rapport 2022:29
Intensjonsavtalen for sunnere kosthold
I desember 2016 signerte matbransjen og helsemyndighetene i Norge Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold. Avtaleperioden varte fram til desember 2021. Ved utgangen av avtalepe...
Fafo-rapport 2022:31
Saltpartnerskapet 2019–2021
Saltpartnerskapet eksisterte fra 2015 til 2021 og var en avtale mellom Helsedirektoratet, matprodusenter, serveringsbransjen, bransje- og næringsorganisasjoner, FoU-miljøer og interesseorganisasjon...
Fafopaper 2021:21
Partnership for a healthier diet
In December 2016, the food industry and the Norwegian Ministry of Health and Care Services signed the Letter of intent for facilitating a healthier diet. The goal is to achieve a more comprehensive...
Fafo-notat 2021:19
Intensjonsavtalen for sunnere kosthold
Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold er inngått mellom Helse- og omsorgsdepartementet og matbransjen. Den har som mål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mel...
Fafo-notat 2020:15
Intensjonsavtalen for sunnere kosthold: midtveisrapport 2019
Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold er inngått mellom Helse- og omsorgsdepartementet og matbransjen. Den har som mål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mel...
Fafopaper 2020:16
Partnership for a healthier diet, mid-term report 2019
In December 2016, the food industry and the Norwegian In December 2016, the food industry and the Norwegian Ministry of Health and Care Services signed the Letter of intent for facilitating a healt...
Fafo Paper 2019:29
Partnership for a healthier diet
In December 2016, the food industry and the NorwegianMinistry of Health and Care Services signed the Letter of intent for facilitating a healthier diet. The goal is to achieve a more comprehensive ...
Fafo-notat 2019:25
Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold
Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold er inngått mellom Helse- og omsorgsdepartementet og matbransjen. Den har som mål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mel...
Fafo-paper 2019:12
Partnership for a healthier diet
In December 2016, the food industry and the Norwegian Ministry of Health and Care Services signed the Letter of intent for facilitating a healthier diet. The goal is to achieve a more comprehensive...
Fafo-notat 2019:09
Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold
Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold er inngått mellom Helse- og omsorgsdepartementet og matbransjen. Den har som mål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mel...
Project period
Start:
November 2017
End:
December 2022
Commissioned by
Norwegian Ministry of Health
Sustainable development goals
Research topic
Global health