Ida Kjeøy forsker på innvandring, integrering, migrasjon og kompetanse. Hun har master i sosiologi fra Universitetet i Oslo, hvor hun skrev om migrasjonsønsker.
Hun har vært prosjektleder for Fafos evaluering av frivillighetens rolle som informasjonsformidler til innvandrerbefolkningen under covid-19, og er for tiden engasjert i flere forskningsprosjekter om ukrainske og andre flyktninger i Norge og Europa
Ida kan både kvalitative og kvantitative metoder, og har erfaring med å gjennomføre intervjuer med sårbare grupper.
Ida har tidligere jobbet med å utvikle norsk minoritetspolitikk i Kommunal- og distriktsdepartementet. Derfra har hun blant annet erfaring som oppdragsgiver for forskning og med å bygge opp forskningsprogrammer i samarbeid med Norges Forskningsråd.
Fra 2008 til 2015 hadde hun ulike stillinger på Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, blant knyttet til undervisning og forskningsformidling.
Utdanning
Arbeidsområder
Aktive prosjekter
Prosjektet tar sikte på å forbedre kvaliteten på utdanning, spesielt i rurale områder, i fem distrikter i Romania. Prosjektet har som mål å bekjempe skolefrafall og legge til rette for overgang fra grunnskole til ungdomsskole og fra ungdomsskole til videregående opplæring for 650 barn.
Fafo-publikasjoner
Artikler og bokkapitler
Annen publisering
Fullførte prosjekter
Fafo skal lage en kunnskapsoversikt over høyt fravær i skolen. Oversikten vil si noe om årsaker til høyt fravær, fraværets utbredelse og endring over tid, og om tiltak som fungerer når det gjelder å redusere fravær.
Prosjektet skal evaluere ekstraordinære tilskudd til informasjonstiltak for innvandrerbefolkningen i regi av frivillige organisasjoner, og drøfte sivilsamfunnets rolle i forbindelse med covid-19-pandemien. Gjennomføres i samarbeid mellom Fafo og Folkehelseinstituttet.
Ved inngangen til 2021 innføres en rekke standardiserte elementer i introduksjonsprogrammet for flyktninger. Noen er obligatoriske både for kommunene og for deltakerne – andre er frivillige å ta i bruk. Målet er at de standardiserte elementene skal gjøre det enklere for kommunene å planlegge, utforme og gjennomføre gode program.