Treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling skal sikre påfyll av kompetanse til ansatte i utsatte bransjer. Dette for bedre å mestre omstilling og å kunne bli stående lenger i arbeid. Fafo evaluerer i denne rapporten fem av åtte bransjeprogram: kommunal helse og omsorg, industri- og byggenæringen, reiseliv, detalj- og faghandel og elektro-, automasjon-, fornybar- og kraftnæringen. Evalueringen tyder på at utdanningsprogrammene har møtt behovene i bransjene. Programmene har vært populære og nådd deltakere med lav formell kompetanse som ellers kanskje aldri ville tatt etter- og videreutdanning.
Norsk mat- og drikkeindustri trenger stadig mer og yngre arbeidskraft. Hvordan sikre rekruttering til næringen som lager maten vår, spør NHO Mat og Drikke i denne episoden av deres nye podkast-serie. Her gjester blant annet Anna Hagen Tønder studio for å snakke om rekruttering av fagarbeidere.
Fagarbeidere spiller en viktig – men ofte undervurdert – rolle for bedriftenes søken etter forbedringer og innovasjon. I et prosjekt finansiert av Hovedorganisasjonenes Fellestiltak har vi gjennomført casestudier i åtte norske bedrifter som til sammen viser bredden i de ulike måtene som fagarbeidere bidrar til forbedring og innovasjon på.
Fafo forsker på en rekke av temaene som løftes fram på arbeidernes dag. Her følger en oversikt over ressurser for å forstå mer av bakgrunnen for slagord og paroler.