Tyldum er forsker I ved Fafo. Hun har en doktorgrad i sosiologi, med en avhandling om arbeidsmigrasjon fra Ukraina, og har de siste årene publisert på tema som migrasjonsbeslutninger i flyktningepopulasjoner, irregulær migrasjon, migrasjonspolitikk, integrasjonsprogram, og flyktninger med kollektiv midlertidig beskyttelse i kjølvannet av krigen i Ukraina.
Som forsker har hun ledet flere prosjekter om kjønn og migrasjon og om asylsøkeres møte med det norske asylsystemet. Hun har bred erfaring med metodeutvikling for vanskelig tilgjengelige populasjoner, og har jobbet både med kvalitative studier og surveyforskning.
Tyldum har også internasjonale publikasjoner om ulike former for utvalgsproblematikk og etiske utfordringer knyttet til studier av marginaliserte populasjoner.
Utdanning
Ph.d., sosiologi
Arbeidsområder
Aktive prosjekter
Fafo-publikasjoner
Artikler og bokkapitler
Fullførte prosjekter
I den nye integreringsloven – gjeldende fra 1. januar 2021 – reguleres noen nye områder og grep i integreringsarbeidet. Fafo har fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet å undersøke hvordan disse endringene iverksettes.
Fafo skal undersøke hvilke muligheter og begrensninger kommunale myndigheter har for å påvirke situasjonen for migranter uten lovlig opphold, i fem norske storbyer.
I dette prosjektet, MARE, ser vi på Europas rolle i håndteringen av flyktninger i fire områder, Amman i Jordan, Bequaa-dalen i Libanon, Agades i Niger og Nakivale i Uganda.
Et målrettet arbeid for å sikre et likestilt og inkluderende samfunn for alle, uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsevne eller seksuell orientering, står sentralt i det norske likestillingsarbeidet.
Stortinget har vedtatt at UDIs omsorgsansvar overfor enslige mindreårige i mottak skal lovfestes. Fafo har fått i oppdrag av UDI å se på hvordan de kan sikre forsvarlig omsorg for denne gruppen.
Prosjektet handler om tilreisende fattige fra Romania i de tre skandinaviske hovedstedene. Sentrale problemstillinger er organiseringen av migrasjonen, levekårskonsekvenser for migrantene selv og familiene hjemme, samt sårbarhet og utnytting. Prosjektet bygger videre på data innsamlet i et prosjekt finansiert av Rockwool Fondet, som ble lansert i juni 2015, men det skal også innhentes nye data. I tillegg skal mediedebatten og politikkutformingen i de skandinaviske landene analyseres.
Sommeren 2014 gjennomfører Fafo en kartlegging blant tilreisende hjemløse og gatearbeidere fra Romania i Oslo, København og Stockholm. Migrasjonserfaringer, levekår og kontakt med skandinaviske organisasjoner og institusjoner blir sentrale temaer.
NORBALT II er et regionalt levekårsprosjekt som består i en oppfølging av levekårsundersøkelsene i Baltikum fra 1994.