Nyheter
13. desember 2021
I fredagens «Popkorn og politikk» på NRK Radio var tema Kina. I studio var Kristin Dalen, som fortalte om landet og dets leder Xi Jinping (fra cirka 19:20).

I Nigers hovedstad Niamey avholdes 13. og 14. desember en avslutningskonferanse for Fafo og Strømmestiftelsens randomiserte kontrollerte studie av et hurtigskoleprosjekt i Niger. Arrangør er Universitetet i Niamey. Fra norsk side presenterer Anne Kielland, Andreas Kotsadam fra Frisch, og Anne Breivik fra Strømmestiftelsen. Prosjektet ble støttet under Forskningsrådets bevilgning «Visjon 2030».

Stiftelsen Fritt Ord og Fafo inviterer til presentasjon av nye forskningsfunn og debatt tirsdag 30. november kl. 10.00–11.30. Arrangementet finner sted i Fritt Ords lokaler i Uranienborgveien 2 i Oslo.

I Hurdalsplattformen varsler regjeringen storrengjøring i arbeidslivet for å sikre norske lønns- og arbeidsvilkår. Det skal komme en forsterket innsats for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Hva vil stortingsflertallet prioritere? Hvordan stiller LO og NHO seg til de ulike tiltakene? Er det noe som mangler?

Norsk mat- og drikkeindustri trenger stadig mer og yngre arbeidskraft. Hvordan sikre rekruttering til næringen som lager maten vår, spør NHO Mat og Drikke i denne episoden av deres nye podkast-serie. Her gjester blant annet Anna Hagen Tønder studio for å snakke om rekruttering av fagarbeidere.

Avskriver man fort eldre ansatte og deres kompetanse på arbeidsplassen? Anne Inga Hilsen og NIFU-forsker Dorothy Sutherland Olsen har skrevet en internasjonal bok om tematikken. De anbefaler å åpne øynene for hva seniorene både tilbyr og kan tilby arbeidsplassen.

– Om man ikke passer på, vil mange virksomheter oppdage hva en person kan og har bidratt med først etter at vedkommende har pensjonert seg, forteller Hilsen i et Forskning.no-intervju.

<<  7 8 9 10 11 [1213 14 15 16  >>